19-11-2013   In memoriam Jan Ranzijn 

4-span & Paramenner Jan Ranzijn is dinsdag 19 november 2013  overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval op zijn werk als kraanmachinist in de Krimpenerwaard. Jan werd 68 jaar.

Door nog onbekende oorzaak was een onderdeel van de giek van een telescoopkraan afgebroken, waardoor de giek op de cabine terechtkwam. De ambulancedienst, traumahelikopter, politie en brandweer kwamen ter plaatse om de bekneld geraakte kraanmachinist te helpen. Ze begonnen onmiddellijk met de behandeling van het slachtoffer, maar moesten de reddingsactie staken toen bleek dat Jan was overleden.

Jan was een succesvol  paramenner, en werd in 2006 zelfs Wereldkampioen. We noemen hier een aantal van zijn resultaten op wereldkampioenschappen :
- 2012 Breda (NED): 3e (individueel) en 1e (team)
- 2010 Breda (NED): 5e (individueel) en 2e (team)
- 2008 Greven-Bockholt (GER): 10e (individueel)
- 2006 Hellendoorn (NED): Wereldkampioen individueel

Hij was ook een succesvol 4-span paarden menner en met zijn prachtige span friezen kwam hij uit in de klasse 3. In 2006 en 2007 werd hij Nederlands kampioen klasse 3 met zijn vierspan.

Jan Ranzijn  was een absolute steunpilaar voor Gerrit-jan van van Boven wagenbouw, en een goede vriend van de familie van Boven. Jan zal nooit vergeten worden we zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor ons gedaan heeft. Een man die altijd positief was en voor iedereen klaar stond . Zijn kinderen Sonja, Inge en Sjaak en ook schoondochter Willemijn blijven actief in de mensport en zullen ook regelmatig op wedstrijden aan de start verschijnen.

Wij wensen de familie Ranzijn veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Jan, we zullen je missen....

 


terug